tisdag 6 augusti 2013

Väskorna är packade medan vi är- hör och häpna, spiknyktra! Ordvits, yeah.

Sextio dagar går mycket fortare i Grekland än i Sverige, eller nej, det är såklart sommardagar som går fort. Undra hur mycket kortare livet skulle kännas om man flyttade till sydligare breddgrader?

Hur som helst, de senaste dagarna här har varit alldeles för varma, jag snackar kokpunkten! Solen hettar upp allt, till och med i skuggan utstrålar bänkar och murar och liknande en sådan värme att man inte pallar vara i tingens närhet och den svarta asfalten bränner rakt igenom skorna, helt sant! Havet och poolen är fisljummen. Vi har flåsat och ojat oss, sökt oss till luftkonditionerade utrymmen och kalla duschar, mest av allt kanske har gömt på hotellrummet.

Igår tänkte vi dock att vi skulle göra en sista utflykt och for till Lindos. För att få ut så mycket upplevelse som möjligt tog vi en tidig buss, big fucking mistake! Lindos verkade mysigt, men när det är fyra tusen grader vill man liksom inte trängas med fyrtiotusen turister på trånga gator och i grunda havsvikar fulla av försäljare och uppradade solstolar. Vi tillbringade därför mest de ungerfärliga sex timmarna vi stod ut i brännhettan med att äta och dricka upp de sista resepengarna; cider, öl, glass, mackor, haloumisouvlaki, pasta, färskpressad juice, mera cider och öl, toppat med milkshakes, frappe, mera glass (Solero innehållande alkohol mojitosmak, underbar) och när vi kom hem avslutade vi det hela med två flaskor vin, chips, sallad och så två alkoläsk, några M&Ms, samt en isdrink på det.
   Tjaao, någonstans där kan man ana varför vi är nyktra denna sista kväll i Grekland. Vi har dock lösa planer på att dricka drinkar innan flyget i morgon, fast avfärden är 12:15, så jag är lite osäker på om jag verkligen tror detta kommer genomföras, men N är game!

Kom regn, kom kyla, kom molnberg på våra himlar, kom klar luft och friska vindar! Kom Sverige!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar