onsdag 22 juni 2011

"I hung my head"

”Men jag vill inte pressa mig emot dig, för vi kladdar bara ihop.” Det är nu natt och ungefär 30 grader varmt på rummet, vi har inte prioriterat a/c och svetten dryper. Dessutom måste vi stänga dörren ut till balkongen så fort skymningen kommer för annars blir vi uppätna av mygg. Jag har bara haft detta problem i Grekland en gång tidigare.

Den gången var det jag och Elina som under en natt skulle invänta en buss från Heraklion till Chania på Kreta. Vi hade sovsäckar och liggunderlag med oss och hade redan sovit utomhus på en blåsig, skön strand i en liten by i närheten, det hade gått tipp topp. Därför var vi inte alls beredda på helvetesnatten som väntade oss.

Vi tänkte sova på en bakgård, mellan ett förfallet hus och en bilparkering. Men; för det första var vi ständigt livrädda, varje bil som gled in på parkeringen innehöll i våra paranoida, populärkulturstrasiga hjärnor potentiella våldtäcksmän/kidnappare/mördare. För det andra, och än värre, så vimlade det snart av mygg. Vi utgjorde för dem ett livs levande smörgårdsbord.

Till slut tvingades vi tillbaka till busscentralen, vi sjönk ner framför ett litet café och försökte sova, trotts dem kalasande myggen. 27 grader Celsius och sovsäck går inte riktigt ihop, så jag gjorde misstaget att somna med händer och fötter oskyddade. Jag har aldrig, varken tidigare eller senare, blivit så angripen av insekter. Händerna kliade jag mot bättre vetande så mycket på att de svullnade och dagen därpå kunde jag inte böja mina fingrar mer än lite, lite grann. Men sedan kom vi fram, blev mötta av Therese och skaffade en myspysboning vid stranden, inga fler mygg, inga fler bett, problemet löste sig själv.

Vi har det nu inte lika illa som då, när jag och Elina sov utomhus, men det känns extremt psykande att inte kunna vädra om natten. Som tur är lyckas vi ändå sova och när man vaknar och kommer ut så blir man glad igen.

2 kommentarer :

  1. Tack! En sammanfattning av bilderna finns på http://ljusavtryck.blogspot.com

    SvaraRadera