måndag 20 juni 2011

Redan innan klockan sju i morse vaknade jag av värmen, solen är verkligen sinnessjuk här. Jag öppnade balkongdörren och in till toaletten med det öppna fönstret, i hopp om att skapa korsdrag. Det fungerade så pass bra att jag sov vidare i två timmar till. Sedan lade vi oss återigen i skuggan invid poolen, läste och räknade mina myggbett.

Vi har hittills inte ätit någon riktig måltid ute på restaurang en enda gång. Utan bara delat på ”snackmeals” besående av mer eller mindre mycket bröd, under hela den senaste veckan. Därför var det underbart när vi idag hittade fram till en affär med värsta schyssta priserna och nu är vi mätta på ris, linsgryta, greksallad och egengjort tzatziki.


Efter en lång dag vid poolen, lekandes med pappas undervattenskamera ska vi snart ner till havet. Förhoppningsvis också hitta någon nice bar att hänga på, uppdatera den här bloggen och Niklas ska sätta igång med pluggandet (stackarn).

Bokrecension nr 2, Det trasiga fönstret, av Jeffery Deaver

En vacker kvinna mördas (nehe?) och den före detta polismästaren Lincoln Rhymes kusin Arthur, som han inte hört av på åratal, tycks vara den skyldige. Motvilligt lämnar Lincoln ett pågående fall för att fria kusinen vars oskuld i just detta fall han är säker på. Spåren leder framåt, mot den verklige, ruskigt allvetande, mördaren. Samtidigt som minnena tar Rhymes bakåt i tiden, till sin ungdom, då han och kusinen varit som bröder.

En skickligt skriven bok där man både får följa mördaren, utredningsgruppens medlemmar samt den oskyldigt anklagade Arthur. Författaren är uppenbart intelligent och påläst, han får mig som läsare att vilja slänga all elektronik (mobil, bankkort, gps) och annat som registrerar den moderna människans vardagshandlingar. En bra deckare öppet influerad av Orwells 1984.

PS.
Vi har tagit oss ner till stranden. Det är vågskvalp, solnedgång, diskodunk och fortfarande dagsvarm sand. Niklas fotar, han sitter som en hungrig varg och inväntar strandjoggarna, vill fånga dem. Det är barnskratt, kvällsbris och tutande bilar. Rhodos sommaren 2011, ta inte slut.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar