fredag 7 juni 2013

Bokrecension: Förföljd av det förflutna, Nora Roberts

Sidor: 460

För att vara ärlig mot mitt semesterjag måste jag börja med att medge att läsningen av denna bok tog fart redan hemma hos Anna i Dalarna.

Boken är helt uppenbart en uppföljare av en spänningsroman Roberts måste ha skrivit tidigare. Om detta står det dock ingenting någonstans, men man refererar till ett förflutet som är bra mycket smaskigare än bokens faktiska handling.
   Fiona Bristow är en käck och trimmad hundtränare som för åtta år sedan föll offer för en fruktansvärd seriemördare- hon var den enda som klarade sig och dessutom anledningen till att mannen åkte fast! Nu lever hon ett lugnt liv på en liten ö utanför Seattle. Där leder hon dressyrkurser för hundar, umgås med sina vänner och möter den spännande träskulptören Simon. Ungefär hela boken handlar om att få hundar att lyda, hur fantastisk Fionas fysik är trotts att hon bara äter pizza och sockerflingor och så detta att hon har funnit den surmulna och ocharmigt beskyddande Simon. Ja och så är det nått litet sidospår om att den fängslade seriemördaren har tränat upp en lärjunge som är ute efter Fionas liv.
   Letar man efter spänning ska man se sig om efter en annan bok och är det en kärlekshistoria med lite stuns som lockar ska man nog också lyfta blicken. Jag läste mig igenom skiten för att jag in i (eller i alla fall nästan) det sista hoppades på en vändning som inte kom. De gånger en uppbyggnad mot spänning sker, löses den i nästa bladvändning. GÄSP.

Roberts har sålt över 400 miljoner böcker världen över… att det kan verka så lätt!

2 kommentarer :

 1. Maja tipsa mig om en bok! En BRA ! Så bra att en trött snåbarnsmorsa inte somnar hehe ;) puss hoppas ni har det bra! / Amy

  SvaraRadera
 2. HEJ! Ja, men vilken typ av "bra", Sara Stridsbergs böcker är helt jävla fantastiska, hennes debut Happy Sally är skriven i korta stilfulla kapitel som man lätt slukar, tex.

  Om det är drygt att läsa tipsar jag gärna om ljudböcker på engelska, jag diggar alla töntiga typ Harry Potter, Hunger games böckerna och även bättre som, The Help, Fear and loathing in Las Vegas och sånt. Just nu lyssnar jag på Dan Browns nya "inferno" när jag springer- träningstips!

  HIHI!
  <3

  SvaraRadera