lördag 25 juni 2011

”the hottest day of the summer…"

…sa kyparen när vi beställde våra vegetariska hamburgare och en stor flaska vatten. Han tyckte vi skulle stanna tills hettan lättade.

Vi sitter på Alabama café/pub/restaurang mest för att uppdatera bloggen, men också för att äta lunch. Dock ligger stället just längst Rhodos mest trafikerade väg, så valet, denna överheta dag, var ganska sämst. Människor ser en prestige i att låta mycket när de kör här, dunkade fuldisko strömmar ur de öppna bilfönstren, tutande och tjutande av däck mot asfalt när de rivstartar sina bilar vid rödljuset.
mmOch vi sitter som de sanna turister vi är och skakar på huvudet.

Kyparen har rätt, det är tokvarmt idag. Vi läser i våra böcker, har redan badat och solat sedan klockan tio. Fick renstädat på rummet och ska så snart vi är klar med uppdateringen svansa tillbaka till hotellrummet.

Innan vi åkte hälsade vi på Niklas fina mormor Doris, när vi sa att vi skulle till Rhodos i 40dagar rynkade hon på ögonbrynen; ”Är det nått form av straff eller?”, sa hon med mer allvar än skoj i rösten. Och idag känner jag, att hade vi inte haft luftkonditionering på rummet, så hade hon sannerligen haft bra rätt i att ställa den frågan. Svetten pärlar sig i pannan, solen gassar. Det är ungefär lika underbart som fruktansvärt just i skrivande stund.


Bad, böcker och balla briller...

3 kommentarer :

  1. Älskade Maja! Fiiina ni!

    SvaraRadera
  2. Haha! Fiina du! Kan inte ni komma och ha nice i Grekland? Vore underbart ju!

    SvaraRadera
  3. Nu skriver jag, bättre sent än aldrig! Vi ska till Grekland faktiskt, i spetember. :( Buhu, men när ska ni hem igen? Jag tror vi missar varann precis har jag hört rykten om från Hans & Ulla o mamma då förstås! Är hemma nu i tre veckor framöver, åker till Stavanger igen sista juli! Jag saknarej!

    SvaraRadera