torsdag 30 juni 2011

Nudiststranden och snuskbottnen

Dagen började med grönsakshandel, ännu en omelett, sjätte Potter-filmen och värmeutslag i ena armvecket.

mmSedan beslöt vi oss för att det var dags att hitta ett riktigt mysigt havsbadställe. Hittills när vi har badat i havet har vi varit mitt på den sex kilometer långa sandstranden, som är fullproppad utav solstolar, tyskar, ryssar och engelsmän. Dessutom är det långgrunt, vilket är både plågsamt och skittråkigt. Så alltså tänkte vi att det var på tiden att vi utforskade vad som fanns i en av ändarna av stranden. Det såg lovande ut, ett berg vandrar ut i vattnet och turisterna verkade avta.
mmMen runt varje krök låg en ny sandstrand med rysstyskengelsmän på, när vi släpade oss mot vad som såg ut att vara den sista innan det bara blev klippor sa Niklas att det kanske var en nudiststrand och frågade mig om jag skulle våga bada naken där då. ”Ja”, sa jag, ”skulle du?” ”Mm, kanske här men inte om det vore i Sverige.” I nästa stund stod vi och glodde på massa nakna människor, som alla såg ut att glo på oss. Niklas backade och tog tillbaka vad han sagt. Sedan började han yra om svarta, nakna tyskar som han hade sett när han var barn och varit vid en badstrand på Kos ihop med mamma Cristina när han var barn. Han sa att nudister kändes ”hotfulla” och att alla bara skulle skratta.
mmSå vi vände och lade oss att sola på en liten strimma sandstrand bland massa saltfrätta stenklippor i en vik. Ganska mysigt, men fortfarande nära nudiststranden. En gubbe med en oroväckande liten handduk kom gående förbi oss just som vi lagt oss till rätta. Han placerade sig kanske en 15 meter ifrån oss och tog av sig allt. Så blev man sugen på att glo på en slö liten gubbsnopp var det bara att ta för sig. Vi försökte i alla fall att inte bry oss utan låg kvar och läste.
mm”Varför går alltid nudister omkring hela tiden?”, sa Niklas lite irriterat när vi skulle försöka bada vid klipporna och gubben vankade omkring, spritt språngande, så när på en keps, ”dom är fan aldrig stilla”. Jag tyckte det såg lite sorgligt ut, vi var bara kanske 50 meter från själva nudiststranden, att han gick där och sneglade fick det till att se ut som att han ville, men inte vågade sig dit.

Sol- och saltfrätta stenar fanns överallt i vattnet, fulla utav vattenväxter och snäcköron. Jag skyndade mig att gå på de plättar som var mellan stenarna, som undervattenöar utav sand, och så fort det inte var allt för grunt sicksacksimmade jag ut till det djupa vattnet, där man inte behövde slå fötterna i sten. När jag kollade bakåt var Niklas kvar på ”stranden”. Han klagade på att det var så äckligt med mossvarelserna på stenarna och att det var jobbigt att inte se vad man hade under sig. Jag simmade tillbaka för att hämta kameran, som han gick och bar på. Sedan följde han mig till min stora glädje ändå ut i vattnet. Men inte så länge, han lovade dock att vi skulle tillbaka när vi har cyklopet med oss, då skulle det kännas mer cool.
mmMen imorgon kanske man hellre kollar åt andra hållet. Förra året när jag och Lisa var på Samos hade vi värsta bästa badplatsen. Det var på en lite klippavsatts, där kunde man dyka ifrån, det fanns små avsatser som vi låg hela dagarna och solade på och det var alldeles nära till en affär, ett sånt drömställe vill jag hitta igen!

När vi kom hem till hotellet poolbadade vi och Niklas drack kaffe. Vi har ryckt upp oss lite från floppen igår.

3 kommentarer :

  1. Kul med lite nakna människor hahaha!! Trodde jag skrivit igen men verkade som att det inte blev skickat ändå. Jag var i värmland å träffade farmor, farbror å kusin i veckan vilket var härligt. Bodde i deras sommarstuga vid vattnet så det var skönt i det fina sverige vädret som vi har. Nästa vecka blir det falun och efter det ska vi hålla oss hemma. Ska ju ha en till liten bebis 10 e augusti så det känns skönt att inte flänga runt för mycket. När kommer ni hem igen? Hur har det gått med jobb för dig?? Ha det toppen galoppen nu!! Pusss

    SvaraRadera
  2. Say whaat!? Ett till barn? Fan va häftigt, det hade jag ju ingen aning om! Grattis! Va härligt att det är fint väder i Sverige också alltså, även om jag hoppas det sparas lite sommar tills vi återvänder. Vilket vi gör om tre veckor. Åh, men det vore ju roligt att hinna ses något, jag och Niklas ska säkert vara i Skärgården lite sen, så då kanske man kan träffas nått? Jobb går det inge vidare med för mig, hur går det för dig? Men jag skriver rätt mycket och ska kanske plugga lite till nu i höst. Du med!! Puss! /M

    SvaraRadera
  3. Jag säger det igen, jag njuter så mycket av era foton. Det känns fint att titta på dem nu när hösten börjar nalkas.

    SvaraRadera