lördag 2 juli 2011

Råtthålet och engelsmännen


Det har varit ganska lugnt på hotell Anika, men under de senaste dagarna har en tillströmning av unga engelsmän uppstått. Vi har noterat att de rör sig i homogena grupper om tre till tio personer, är gapiga som fan och verkar ha den där hetsiga mentaliteten Engländare alltid har på film. Inatt vaknade både Niklas och jag av vrålande idioter och smällande med dörrar ute i korridoren och då sover ändå jag med öronproppar!
MMNär vi hängde vid poolen och läste idag lade sig ett flickgäng på ena långsidan av den och ett pojkgäng i den andra. Några av killarna började latja lite imponerande med en plastboll mellan sig medan nån annan ”råkade” kasta en frisbee över till tjejernas sida. Flickorna låg uppradade på varsin solstol, alla med solbrillor, guld- eller rosafärgade bikinis och lyssnade på musik ur sina ipods/mp3s eller mobiltelefoner och så sippade de rosafärgade drinkar med sugrör och vattenmelonbitar hängande på glaskanterna.
MMSynen fick mig, av någon anledning, att tänka på serien Ebba och Didrik, en sån där svt-historia som så många verkar se som nostalgisk och mysig, men som jag själv tycker är nästan outhärdlig. Jag menar, Ebba är skrikig som fan och skitdryg, medan Didrik bara är en tråkig tönt, vad är grejen?

Idag uppdaterade vi också bloggen, vi skulle ha gjort det när vi åt på ett mysigt café nere i centrum… men istället fick vi för oss att sätta oss i en nergrisad, igenbommad klubbingång, full utav fågelskit och damm. Där testade vi om det fanns gratis internet, vilket det gjorde. Men det var så drygt att sitta i eländen att humöret sjönk för varje minut som gick. Jag vet inte varför vi gör så hela tiden, vi har liksom helt okej med pengar, men vi är som besatta att spara in några cent här och där. Det kan ju i och för sig ha att göra med att det var på att spara på detta sätt som vi överhuvudtaget fått råd till den här resan.

Med andra ord är vi den snålgnälliga tanten och gubben på det här hotellet, i äkta svensk anda klagar vi dessutom bara i tysthet bakom vår stängda hotellrumsdörr.

Men! Vi har inte deppat, som det kanske råkar låta som här. Vi har solat massor, läst en hel del och idag hittade vi ett kvarlämnat parasoll nere vid stranden.


2 kommentarer :

 1. Jag blev ju precis klar med skolan nu i juni. Så det blir att vara mammaledig först innan det ärdags för mig att ge mig ut på jobbjakt.. Har vikarierat några dagar på förskola efter skolan alltid något. Nu känns det väldigt skönt att vara ledig och försöka vila upp mig lite innan bebisen kommer. Haha nej vi tyckte det var dags för ett syskon. Vad trist att det är så svårt med jobb för dig. Det löser sig säkert. Vad tänkte du plugga för nåt. Ja vore kul å ses tycker jag med :) hör av dig om du har vägarma förbi stockholm. Är du och niclas tillsammans? Känns som att vi båda missat en del i varandras liv.. Pussspuss

  SvaraRadera
 2. Åh, grattis, grattis, till att du är blev klar med plugget! Ja, va fan, vänta med jobbjakt! Jag har hört att man kan försörja sig på att skaffa bäbisar, så satsa helhjärtat på det istället! ;)

  Ja, det är nån skola som går ut på att arbeta med ett romanprojekt eller dylikt under studieliknande former, alltså ha handledare och så... jag håller nämligen på att skriva lite och tänkte att det kanske kunde passa då.

  Jepp! Vi är tillsammans, flickopojkvän och allt det där läskiga! Ja, det blir ju lätt så att man missar lite av vad den andra pysslar med när man inte bor i närheten av varandra. Men absolut, jag hör av mig när vi är en längre stund i Stockholm, eller du, om du är i Falun!

  Ha det allra, allra världsbäst, min vän! Puss! /M

  SvaraRadera