lördag 18 juni 2011

Pefki

Eftersom Rhodos stad mest var fyllt till bredden av svenskar som just slutat gymnasiet och åkt dit för att sola, sexa och supa så beslöt vi oss ganska snart för att dra. Vi googlade fram en lämplig stad/by som sades var nice och tog en buss dit.


Resans första hotellrum.


Så hamnade vi på torsdagen i Pefkos/Pefki som visade sig ligga intill Lindos som verkar vara Rhodos stora rikemansturistcentrum. Pefki är enbart uppbyggt för turister, byn ligger i en vik, strandremsan är tunn och springer fram längs en bergsvägg, överallt är solstolar framställda och vi såg att det kostade 8euro för en bädd! Hela gårdagen sprang vi runt och frågade om rum att hyra, överallt var det utsålt eller så kostade det 40euro minimum. Modfällda traskade vi iväg från det ena efter det andra hotellet, tillslut såg det ut att bli tvunget att sova utomhus.

Vi gick ner till stranden och klättrade upp längs en av klippsidorna bort mot en udde, jag hoppfull, Niklas nedstämd. Det var sjukt svårt att ta sig fram för marken bestod mest av torkad lera och flera gånger rasade den under mina fötter. Vid ett tillfälle halvhängde jag i luften och gastade på Niklas efter hjälp, då kände jag en hand pressas upp mot ena skinkan och trycka uppåt, det hjälpte inte till mer än att jag började skratta. Väl uppe stod det två åsnor och betade av den torra marken mellan några enstaka träd, Niklas klagade att han ”inte gillar såna djur” och efter att ha sett oss om kring stod det klart att vi inte heller kunde stanna där över natten. Vi debatterade lite och kom överens om att gå med på att betala 40euro för en natts sömn i säng och gick tillbaka till ett av de första ställena vi kollat. Typiskt nog så var stället fullbokat vi detta lag, solen hade gått ner och där stod vi i mörkret. Men så fick vi ett tips om att det fanns ett ställe längst bort vid stranden vi kunde kolla upp. Och där fick vi till sist ett rum över natten! För 35euro till och med.

En helt otroligt schysst snubbe har igår och idag försökt att hjälpa oss hitta en billig lägenhet och därför stannade vi i turistfällan i ytterligare en natt, men efter många om och men blev det inget av med bättre boende här. Så i morgon åker vi till Faliraki, det ska vara en turiststad det med, men mera för Svenssons, ofta av engelsk karaktär. Sex km lång sandstrand, pool, kök och badrum samt dubbelsäng hägrar, för det ynka priset av 20euro/dagen, detta funkar bra med vår budget och vi är än så länge på banan.

Grekisk fin-öl


Bokrecension nr. 1, Ett snyggt lik, av Peter James

En vacker kvinna mördas (va, nähe!?) och en kämpande affärsman, Tom Bryce, råkar av en händelse bevittna mordet via sin dator. Snart finner man i Sussex, England, kroppsdelar från liket och Grace kopplas in för att ihop med sitt team lösa fallet. Undertiden mordgruppen gör sitt bästa för att lösa mysteriet med den huvudlösa kroppen dyker fler lik upp och samtidigt blir affärsmannen Bryce allt mer pressad av männen bakom mordet för att hålla tyst om vad han har sett.

Detta är den andra boken i serien om kommissarie Roy Grace och den första som jag har läst. Handlingen förs framåt genom att hoppa hej vilt mellan diverse karaktärer under vissa delar i kortare kapitel, samt genom att koncentreras på ett fåtal i de längre. Huvudpersonen, Grace är en kommissarie som inte lyssnar på klassisk musik, som inte är tokrespekterad på sin arbetsplats och som är rädd för sin chef. Boken känns nutida och småcharmig, intrigen är ganska gripande men spårar ut lite mot slutet.

2 kommentarer :

  1. Åk till Afandou! Där är det inte så himla turistigt och borde vara något billigare. Inte jättemysigt, men det finns en lång himla strand att hänga på.

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde nästan det, eller till den lilla grannstaden, Faliraki, här är grymt! Väldigt turistigt, men bra mycket billigare än i Pefki och det är typ vad vi är ute efter.

    SvaraRadera